{"id":22,"date":"2013-05-30T08:44:25","date_gmt":"2013-05-30T08:44:25","guid":{"rendered":"https:\/\/sriwanna.se\/?p=22"},"modified":"2018-06-21T07:58:49","modified_gmt":"2018-06-21T07:58:49","slug":"bra-mattips","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sriwanna.se\/bra-mattips\/","title":{"rendered":"Bra mattips"},"content":{"rendered":"

I vardagen s\u00e5 kan det vara sv\u00e5rt att hinna med allting som man skulle vilja. En av dessa saker \u00e4r matlagning. N\u00e4r man kommer hem fr\u00e5n en l\u00e5ng dag p\u00e5 jobbet och orken tryter, ja d\u00e5 \u00e4r det l\u00e4tt att bara hoppa \u00f6ver middagen och l\u00e4gga sig i soffan framf\u00f6r tv:n med en p\u00e5se chips eller godis, alternativt att man \u00e4ter n\u00e5got v\u00e4ldigt snabbt och f\u00f6rh\u00e5llandevis n\u00e4ringsfattig mat. D\u00e5 kan det vara bra att ha n\u00e5gra knep f\u00f6r att slippa detta. S\u00e5 h\u00e4r kommer ett par av dessa.<\/strong><\/p>\n

F\u00f6rlaga mat f\u00f6r flera dagar<\/h3>\n

Om du k\u00e4nner att du har lite tid \u00f6ver p\u00e5 s\u00f6ndagseftermiddagen, ta d\u00e5 fram ingredienserna till en eller flera matr\u00e4tter laga i ordning orentligt med mat. D\u00e5 kan du f\u00f6rpacka dessa i matl\u00e5dor som du senare enkelt kan v\u00e4rma i mikrov\u00e5gsugnen. Om du g\u00f6r 4-5 l\u00e5dor s\u00e5 har du ju d\u00e5 mat f\u00f6r flera dagars lunch och midddag.<\/p>\n

Snabba bra matr\u00e4tter<\/h3>\n

\"Sparris\"<\/p>\n

Laga n\u00e5got snabbt men \u00e4nd\u00e5 gott och bra. Och vad ska man laga d\u00e5 t\u00e4nker du? Jo, h\u00e4r f\u00e5r du ett tips om du kan avvara ca en halvtimme till matlagning:<\/p>\n

Sparrissoppa med sparris, cocktailtomater, basilika och kycklingfil\u00e9.<\/strong><\/p>\n

Detta \u00e4r en god och m\u00e4ttande matr\u00e4tt och s\u00e5h\u00e4r g\u00f6r du: Stek kycklingfil\u00e9n tills den \u00e4r f\u00e4rdig, l\u00e4gg p\u00e5 en tallrik. Med sparrissoppan fuskar vi lite och v\u00e4ljer Keldas f\u00e4rdiga som \u00e4r riktigt god. B\u00f6rja med att salta och peppra lite och tills\u00e4tt n\u00e5gra blad med f\u00e4rsk basilika.<\/p>\n

Ta fram valfri m\u00e4ngd gr\u00f6n sparris, sk\u00e4r bort stammen och dela sedan i ”\u00e4tbara” bitar. Gl\u00f6m inte att sk\u00f6lja av sparrisen innan. Sparrisen stoppar du sedan ned i soppan n\u00e4r den blivit n\u00e5gorlunda varm. N\u00e4r soppan n\u00e5tt kokpunkten s\u00e5 kan du sl\u00e5 av v\u00e4rmen och l\u00e5ta det sjuda lite. N\u00e4r sparrisen \u00e4r i s\u00e5 f\u00e5r det inte koka mer \u00e4n ett par minuter.<\/p>\n

Nu \u00e4r det dags att stoppa i cocktailtomaterna och kycklingen som du f\u00f6rslagsvis har delat i mindre delar. Servera i sopptallrik tillsammans med en kn\u00e4ckebr\u00f6dsmacka med ost p\u00e5.<\/p>\n

Till denna matr\u00e4tt beh\u00f6ver du allts\u00e5 detta: (ber\u00e4knat p\u00e5 1-2 portioner)<\/strong>
\n1 kycklingfil\u00e9
\n3 dl Kelda sparrissoppa
\n5 cocktailtomater
\n2 sparrisstavar
\n5-6 blad f\u00e4rsk basilika
\nsalt och peppar efter smak<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

I vardagen s\u00e5 kan det vara sv\u00e5rt att hinna med allting som man skulle vilja. En av dessa saker \u00e4r matlagning. N\u00e4r man kommer hem fr\u00e5n en l\u00e5ng dag p\u00e5 jobbet och orken tryter, ja d\u00e5 \u00e4r det l\u00e4tt att … Continue reading →<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":84,"featured_media":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/22"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/users\/84"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=22"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/22\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":457,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/22\/revisions\/457"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=22"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=22"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sriwanna.se\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=22"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}