Att byta tak på huset

Har det blivit dags att byta tak på huset? Då finns det en del tips som kan vara hjälpsamma. Det är viktigt att du byter ditt tak i tid, innan det hinner börja läcka och orsaka andra skador. Det finns en hel del att tänka på innan du byter tak för att det ska bli så bra som möjligt, du har nämligen en del alternativ att välja mellan.

takbyte

Olika takmaterial

Det finns olika material till tak och ofta väljer vi att ersätta det med samma typ av material som redan ligger där. Tegelpannor är ett vanligt alternativ och de finns även i olika färger om du vill ha förändring. Betongtak och plåttak är två andra alternativ som är vanliga när det gäller takläggning och det är egentligen dina preferenser och din budget som avgör vilket du ska välja.

Gröna tak

Idag är miljön väldigt viktig och med hjälp av Takfix kan du anlägga gröna tak, även kallade sedumtak, som både är miljövänliga och vackra. Dessutom är de bullerdämpande, vilket är perfekt om du bor i ett högljutt område. Det tar dessutom även hand om regn och vätska, avrinningsprocessen kan minska med upp till 50 procent med ett grönt tak. Ett sedumtak bidrar dessutom till den biologiska mångfalden.

Posted in Renovering | Kommentarer inaktiverade för Att byta tak på huset