Smart inredning

Smarthuvud lampa

Har man ont om plats i sin bostad eller kanske bor i en liten lägenhet gäller det att vara lite listig, hitta fiffiga lösningar och inreda smart. Hur man går tillväga för att göra detta går att läsa mer om nedan.

Utnyttja en möbel till flera olika saker

Har man om tajt om plats är det som sagt viktigt att på olika sätt vara smart. Ett sätt är att använda samma möbel till flera olika saker. Matbordet kan till exempel användas dels för att äta på, dels som skrivbord. Ett bord som går att fälla ihop är ett bra alternativ. En säng kan enkelt fungera som en soffa.

Sovloft och sängskåp

Ett bra tips om man har liten yta att tillgå vad gäller säng är att antingen skapa ett sovloft eller att införskaffa någon form av sängskåp, vilket genast kommer att frigöra en hel del yta.

Dela av rum

Att på ett eller annat sätt dela av ett rum är ett bra sätt för att skapa känslan av att ett rum är större. Detta kan man göra med exempelvis en rumsavdelare eller motsvarande.

Bra förvaring

Ett annat sätt på vilket man kan frigör mer yta är med hjälp av smart förvaring. Hyllor som går hela vägen upp till taket är såklart ett bra alternativ, men även förvaringsboxar som går att skjuta in under sängen.

Andra bra tips

Vikbara stolar är jättebra eftersom de är lätta att plocka undan. Ett annat bra tips är att sätta hjul på möblerna så att de på ett enkelt sätt går att ta flytta på när man vill ändra möbleringen.

De flesta av tipsen i den här texten är hämtade från den här sidan.

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Smart inredning