Inred med olika stilar

Kök och badrum är de rum som kostar mest att renovera. Mycket på grund av arbete som man aldrig ser d.v.s. vattentäta ytskikt och rördragningar.

Men när man väl fått allt kakel på plats samt den fasta inredningen där den ska sitta så är badrummet klart. Visserligen kan man inreda med något litet till men det är sällan man gör så mycket mer. Annat är det i köket.

När köksrenoveringen är klar är det dags att inreda köket på det sätt man finner för bäst. stolar och bord, gardin och duk samt mattor och smådetaljer. Allt ska självklart gå i samma stil. Man tillbringar ju en stor del av dagen i köket och framförallt om man har matbordet i den delen av det. Då är det värt att tänka till lite extra innan inredningen påbörjas. Tre av de inredningsstilar som är populära i kök idag är följande:

Modernt / Postmodernt

De kök som inreds utifrån det mode som är i framkant i dag har en mycket stilren och ren stil. Det är raka tydliga och nästintill kantiga linjer. Svart och vitt dominerar med inslag av trä i olika nyanser. Gärna då ett mer ovanligt träslag för att det ska se mer exklusivt ut.

Skärgård

Att inreda i skärgårdsstil sker oftare i hus än i små lägenheter. Det ger en skön känsla av fritid och avslappning. Rep används betydligt oftare för att markera olika delar i köket och smådetaljer som båtar och bojar skapar ett trevligt helhetsintryck.

Även om man inte inrett resterande av huset i skärgårdsstil går det bra att ha den stilen enbart i köket. Men självklart blir det snyggare om man försöker ha en röd tråd gällandes inredning över alla rummen. Ett rum där många väljer skärgårdstema är även badrummet.

Romantik

Romantik är en stil som inte är lika stark idag som tidigare men som kommer och går i vågor. Här lyfter man fram typiska drag från romantiken. Kanter är näst intill förbjudna utan det ska vara mjuka drag, kurvor och stor möbler. Gärna med inslag av guld och rött.

Shabby Chic

Under 80-talet växte Shabby Chic sig stort och har sedan dess varit populärt. Det handlar om att inreda köket (och hela hemmet) så att det ser gammalt ut utan att det för den skull är det. De skavanker och det slitage som finns på möblerna är planerade åkommor. Den gamla träsoffan i köket är nyinköpt och de svartvita fotona på väggen kan lika gärna vara framkallade igår.

Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Inred med olika stilar