Att renovera din bostadsrätt

Har du precis köpt dig din första lägenhet och vill börja med att renovera din bostadsrätt? Då finns det ett par saker som du bör tänka på och som alltid vid renovering lägga upp en plan hur du vill att renoveringen ska göras.

Det första du bör göra är att kolla upp med din bostadsrättsförening som du är medlem i om du behöver bygglov eller bygganmälan. Är det mindre förändringar så brukar det inte behövas och ej heller ett godkännande av din förenings styrelse. Men det är bättre att kolla hur det ligger till än att bara köra på och få ett bakslag senare.

När allt är ok och du vet att du får göra de förändringar du vill i din bostadsrätt så är det bra att upprätta en renoveringsplan. Vad du ska börja med och hur mycket material som beräknas behövas. Gör även en renoveringsbudget så du på ett ungefär vet hur mycket slutsumman kommer att bli. Spara alla kvitton på det som köps in och sätt in i en pärm avsedd för din renovering.

En väl genomförd renovering kan både lyfta ditt boende för dig som bor där men även öka värdet på din lägenhet den dag du tänker sälja den. Se till att göra ett riktigt bra renoveringsarbete då man vet att alla kommer att syna den i sömmarna, främst dina bästa vänner kan vara väldigt kritiska på det du gjort hemmavid.

Posted in Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Att renovera din bostadsrätt