Att tänka på när man äger hus

Att bygga ett hus ofta nämns som ett av tre måsten som man bör hinna med under sin livstid. De flesta hinner med att uppfostra ett barn och plantera ett träd. Det är emellertid något svårare att bygga ett hus. Vi köper hellre ett. Oavsett om man köper eller bygger ett hus finns det en del saker som man bör tänka på när man är en husägare. Vilka saker du bör hålla ordning på i första hand skall vi titta litet närmare på här.

Takets skick

Har du inte gjort kontroll på takets skick, är det det första du bör göra. Taket är viktigt för din och din familjs säkerhet. Det är inget du vill spara pengar på. Hitta ett företag och gör en takbesiktning. Det gäller speciellt ifall taket är gammalt.

Fönster och dörrars skick

För att känna dig säker i ditt hus, måste du veta att fönstren och dörrar håller en bra kvalité. Det gäller inte minst risken för inbrott. Se till att investera i bra fönster och i kraftiga dörrar. Då slipper du dragvind och skrämmande ljud om nätterna. Ett annat tips är att isolera både fönstren och dörrar. Då kommer du att hålla värmen inne och spara på elkostnader.

Braskamin

Har du en braskamin får du se till att uppfylla en del krav. Det är trevligt med en brasa, men ibland är det inte värt besväret. Visste du att din braskamin bör besiktigas av Skorstensfejarmästaren? Kanske inte. Mer om vad du bör tänka om du har en braskamin hittar du här.

Insekter

Insekter kan vara ett stort problem som du som husägare har ansvar att lösa. Tyvärr händer det rätt ofta i Sverige att de blir ett problem. Det är enklare om det handlar om getingar och/eller myror som i det här fallet. Det är jobbigare om det är termiter eller mjölbaggar som kan innebära en mer uppenbar fara för själva huset. Har du märkt att du har oväntade gäster bör du direkt ta kontakt med ett bekämpningsföretag.

Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Att tänka på när man äger hus