Att tänka på utsidan

Inredningen är ju en väldigt stor del av hemmet. Det är med denna vi uttrycker vår smak och preferenser. Men inredningen är inte allt som gör en vackert hem. Utsidan är minst lika viktig att se över när man har ett hus. Här tänkte vi tipsa om vad som gör fint hem på utsidan.

Börjar vi uppifrån och går nedåt kommer vi först till taket. Olika tak har så klart olika förutsättningar och krav. Många hus byggs med ett tak i åtanke och kanske faktiskt passar bäst med det rent utseendemässigt. Men det betyder inte att man inte kan byta om man så känner för det.

Värt att veta är dock att takbalkarna kan vara byggd för att hålla vikten av taket som först lades. Att lägga något tyngre kan därför vara riskabelt. Men att välja något lättare går så klart alltid. Detta är varför praktiskt taget alla hus kan välja plåttak.

Går vi sedan ned kommer vi till väggarna. Igen blir ju underhållet beroende på vilket typ av fasad man har. En träfasad är det vanligaste i Sverige, men det är också den fasad som behöver mest underhåll. Något alla fasader dock behöver är att rengöras. Gör man bara detta regelbundet kommer man ge ett mycket bättre intryck.

Men det är inte bara väggarna som behöver rengöras. Detta är också något man behöver tänka på när det gäller fönstren. Många drar sig för att tvätta fönstren regelbundet, mycket för att de inte når det önskade resultatet. Men om man bara följer praktiska råd kommer man inom kort se att det inte alls är så svårt som man först trodde.

För en del hus kanske det nu slutar där, men man skulle lika gärna även kunna inkludera rabatterna kring huset i detta. Nu kommer vi ju helt plötsligt in på trädgårdsarbete, och medan det finns otaliga växter man kan få för sig att plantera i rabatten och ingen här kommer att påstå att något är snyggare än något annat, är det mer eller mindre universellt att hålla rabatten fri från ogräs.

Och på tal om växter är det ju även populärt att sätta upp blomlådor under fönstren. Trots namnet behöver man inte ens odla blommor här om man inte vill. Det finns många som istället planterar saker som tomater eller örter i dessa. Speciellt under köksfönstret där man har väldigt snabb tillgång till växterna. Detta är så klart något man gör av mer estetiska skäl än rent underhåll, men det finns alltid utrymme för sådant också när man vill fixa till utsidan.

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Att tänka på utsidan