Bättre belysning

Belysning är en avgörande del av varje inredning. Dels ska hemmet vara tillräckligt ljust, så att du kan se ordentligt och ögonen inte ansträngs i onödan. Dels tillför belysning saker som atmosfär och stämning. Trots detta blir ljussättning ofta lite slentrianmässigt utförd. Till exempel eftersom det saknas den kunskap som behövs. I det fallet kan det löna sig att ta hjälp av en inredare eller annan kunnig inom området.

Allmänljus och arbetsbelysning

Grunden för bra belysning består av allmänbelysning, som kompletterar naturligt dagsljus från fönstren. Allmänbelysningen utgörs generellt sett av takbelysning i form av en eller flera lampor. I rum som kök och arbetsrum bör det även finnas funktionell belysning, som gör det möjligt för dig att arbeta eller laga mat utan problem med att se vad du gör. För båda sorternas belysning är både placering och ljusstyrka viktiga faktorer att tänka på.

Färg sätter sista touchen

En rolig del av att inreda med belysning är mysbelysning och dekorativ ljussättning. Här har du chansen att sätta sista touchen på den känsla du vill ha i lokalen. Det kan röra sig om prydnadslampor, men också saker som ljusslingor och levande ljus. Ett annat exempel är tonade glödlampor, som även påverkar ljusets kulör. Numera finns dessa i ett utbud av härliga färger. Exempelvis hos onlinebutiken Designhemmet.se.

Posted in Design, Hemmet, Inredning | Kommentarer inaktiverade för Bättre belysning