Bygga ut

Har du funderat på att bygga ut ditt hem eller genomföra vissa reparationer eller renoveringar?

Enligt Boverket krävs det ofta bygglov – ett särskilt tillstånd – för att få genomföra dessa förändringar. Detta gäller även mindre nybyggnationer och tillbyggnad där man utökar storleken på en byggnad. Att bygga ut sitt hem är ofta en rolig och kreativ tid då man får chansen att verkligen anpassa sitt hem efter sina egna behov. Men innan du börjar ditt bygge är det ett par saker du bör tänka på.

Renovera hemmet

Vad behöver du?

Gör en ritning. När du väl har en sådan får du en tydligare bild över vad du behöver göra. Skriv sedan ner en budget och följ den till punkt och pricka. Överskatta hellre material- och hantverkarkostnaderna än att underskatta dem. Sedan behöver du införskaffa rätt material och den utrustning som krävs när du börjar bygga.

Vill du vara schysst mot dina grannar ser du till exempel till att hyra en byggställning med bullerskydd så att de inte drabbas alltför mycket av de oljud som alla renoveringar medför. Gör du endast invändiga förändringar räcker det oftast med en trappstege, men då får du tänka på att inte föra oljud under tider då folk vill vila. Bäst är att utföra sådana arbeten under dagtid då de flesta är vakna.

Tänk på din säkerhet

Om du inte har byggt förut eller om du enbart har liten kunskap i hur du bör bygga är det bäst att anlita hjälp – även om det bara är från en kunnig vän. En byggarbetsplats kan vara en farlig plats för den okunnige och mycket kan gå fel. Din kunskap är nyckel till att förebygga dessa olyckor och ansvaret ligger på dig.

Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Bygga ut