Få bort irriterande stubbar på tomten

Att hugga ner träd kan vara en simpel syssla, som ofta inte kräver mer än en handsåg och lite planeringsarbete. Men hugger du ner flera träd, har du snart en tomt full med stubbar.

Det finns dock olika sätt för att bli av med dessa irriterande stubbar. Här listar vi några välbeprövade metoder.

Så här gör du

  • Har du de rätta redskapen är det enkelt att gräva upp rötterna. Du behöver en yxa, ett spett och en såg. Därefter frilägger du stubbens rötter och kapar dem. Till sist vänder du upp stubben med spettet.
  • Hugg stubben till flis. Är det frågan om en mindre stubbe kan det här vara den bästa metoden. Lite svett kan det bli att hugga stubben för hand. Men med en nyslipad yxa så kan det går rätt så bra.
  • Ta bort stubben med stubbfräs. Eventuellt ett dyrt arbete ifall du anlitar någon, men kan vara värt det. Du kan klicka här för att läsa mer om denna metod.
  • Det går också att ruttna stubben. Det här är den mest tidskrävande men minst arbetsamma metoden. Du borrar flera hål i stubben, häller kaliumnitrat i hålen. Därefter häller du varmt vatten i hålen så kaliumnitratet blandas med vattnet.

När stubbarna är borta

Efter att du har lyckats få bort stubbarna, är det bara att fylla groparna med jord. Sen kan du exempelvis plantera nya äppelträd i hålen. Önskar du tips på hur du planterar kan du leta upp sajter online för att ta reda på mer.

Posted in Blogg, Tips | Kommentarer inaktiverade för Få bort irriterande stubbar på tomten