Få ett extra rum

De flesta av oss känner någon gång att ett lite större hem behövs, att om man bara hade några kvadratmeter till så skulle allt vara så mycket bättre. Den tråkiga sanningen är att byta upp sig i boende kan vara dyrt. Den bra nyheten är att det finns alternativa lösningar.

kuddar på sängSovloft

Sovloft är den vanligaste lösningen på att få ut så mycket som möjligt av små ytor. Man bygger eller köper en ställning som oftast fästs i väggen och sedan håller upp en säng. Under denna kan man sedan placera ett skrivbord, soffa eller vad man kan anses behöva den extra ytan till. Denna lösningen delar upp rummet vilket gör att man får fler funktioner på mindre yta, men det blir även lägre i tak. Detta kan beroende på inställning antingen ses som mysigt eller trångt och klaustrofobiskt. Om man bor i en lägenhet som har riktigt högt i tak brukar detta inte vara ett problem, då kan höjdrädslan vara svårare att komma över.

I denna artikeln från äntligen hemma kan du få tips hur du kan bygga en själv. Det är självfallet enormt viktigt att man har rätt att skruva så mycket som det behövs i väggen och att den klarar av den tyngd som ett sovloft faktiskt skapar.

Sängskåp

En annan lösning som har gått lite upp och ner i mode men nu är på väg tillbaka är sängskåp. Dessa konstruktioner gör det möjligt att placera en säng som på dagtid inte tar upp mer yta än en liten garderob och på natten erbjuder exakt samma känsla som en vanlig säng. Om det är är rymd som man saknar eller om man vill kunna utnyttja ett rum som två helt olika saker utan att förlora några bekvämligheter är detta lösningen.

En leverantör till denna typen av lösningar är Perfect Match Interior som i grunden levererar sängskåp för hotell men nu även har börjat leverera till privatpersoner. Sängskåpen finns i flera olika versioner. Allt från enklare enpersonssängar till våningssängar. Denna variation gör att de inte bara passar i små lägenheter utan även i hus där man vill utnyttja ytan till fullo. Möjligt passande rum är gäst och arbetsrum där man vill spara yta eller barnrum där barnen har en riktig säng att sova i på natten men mer lekyta på dagen.

2132348-two-pillows

Klädkammare blir sovrum

Många lägenheter har en klädkammare där man kan hänga extrakläder och ytterkläder. Men om du flyttar förvaringen från klädkammaren till utdragbara lådor under sängen, eller till en byrå, kan du ställa in en mindre säng i klädkammaren. En 90 cm bred säng kommer säkerligen att få plats och du kanske till och med får rum över för ett nattduksbord. Det är inte den lyxigaste sovplatsen, men du får en plats att sova, där du kan vara i fred och som öppnar upp till stora möjligheter att skapa något med sovrummet som nu står tomt! Eller så är det ett perfekt litet gästrum att erbjuda när du får besök. Det kanske känns trångt, men är klar bättre än att sova på en uppblåsbar madrass på golvet.

Posted in Blogg, Hemmet, Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Få ett extra rum