Få tid över till annat i hemmet

Vi lever i en tid som kan vara ganska hektisk och det kan vara svårt att få ihop livspusslet. Det finns saker som kan göras annorlunda för att få tid över till annat i hemmet. Planering är en viktig nyckel i sammanhanget och det gäller att se över saker som man gör och vad som kanske kan tas bort eller göras annorlunda för att få tid över.

Hemstäd

Städning som tar tid

I många fall så gäller det att prioritera och kanske överlämna vissa detaljer till andra. Städning är en sådan sak som kan ta mycket av vår tid. Samtidigt så kan vi inte bara strunta i det då vi gärna vill ha rent och snyggt hemma. Boka in hemstäd varannan, eller en gång i veckan kan vara ett fantastiskt bra alternativ. Då kommer ni att få tid över till annat. Det ni behöver göra är att dammsuga lite någon gång ibland och plocka ihop saker efter er. Annars så är hemmet välstädat stora delar av veckan.

Matlagning som tar tid

Att varje dag ordna med middagar och planera för nästkommande dags lunch är något som tar tid. Försök att skapa ett par veckomatsedlar som ni varvar mellan. Söndag kan vara den dagen då ni förbereder för veckans luncher och middagar. Storhandla och fixa den mat som behövs för en vecka då kan ni lugnt luta er tillbaka och följa er veckomatsedel. Om man blir less på den mat man gör så går det att hitta bra tips på nätet och vilken mat som kan passa.

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Få tid över till annat i hemmet