Förnya badrummet utan att totalrenovera

Det finns en anledning till varför alla tittar extra noga på badrummet när de köper hus eller lägenhet. Att behöva renovera badrummet kommer nästan alltid betyda en ordentlig investering av både tid och pengar. Här tänkte vi därför tipsa om några sätt man kan förnya badrummet utan att behöva totalrenovera det.

Kakeldekor

Kakeldekor är perfekt för den som längtar efter lite nytt kakel men inte har råd att kakla om hela badrummet. Det är enkelt att hitta för de vanligaste måtten, som kakeldekor för 20X20 plattor, och kommer i en mängd olika färger och mönster. Kakeldekor fungerar nog som bäst i ett helt eller huvudsakligen vitt badrum.  Då kan man sätta upp sitt eget mönstrade område eller kanske bara dekorera en av raderna genom hela rummet.

Växter

Växter i badrummet är inte bara möjligt, utan till och med rekommenderat. Detta kommer att ge badrummet en mer ombonad känsla och kan även hjälpa till att sprida lite goda dofter. Det viktigaste är bara att välja rätt sorts växter. Inte alla kommer att trivas i den lätt fuktiga miljön. Och de kommer ju i regel stå mörkt till halvmörkt till där inne. Allt från krukor på golvet till de som hänger från taket kan passa bra in i badrummet.

Förvaringsmöbler

Att ställa in en ny möbel eller byta ut en existerande kan också ha en bra effekt. Välj gärna något naturmaterial som omålad trä för att få en annan sorts känsla i vad som ofta kan vara en rätt så hård och nästan steril inredning. Konstrotting är också en bra material då det tål både fukt och väta. Öppen förvaring gör också att man kan lägga ut lite färggranna handdukar som en extra liten touch.

Posted in Blogg, Design, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Förnya badrummet utan att totalrenovera