Frågor att ställa inför en renovering

När man ska renovera vill man ofta komma igång så snabbt som möjligt. Men det är alltid värt att stanna till och tänka igenom allt först. Har man tänkt på allt som kan gå fel är man också bättre förberedd för att hantera situationen.

Behöver jag låna pengar?

Innan man kan göra något annat gäller det att veta att man kan finansiera renoveringen. Mindre renoveringar kan man ofta klara av genom att använda pengarna på kontot eller doppa fingret i lite av besparingarna. Större renoveringar kan dock vara bättre att vända sig till banken och se om det är möjligt att öka bostadslånet för att finansiera.

Klarar jag av det själv?

Nästa steg är oftast att tänka på om det är något man kan göra själv eller om man behöver anlita en hantverkare för allt eller delar av projektet. Det är viktigt att inte överskatta sin egen förmåga. Då riskerar man alltid att kostnaden blir högre än man först planerat eftersom hantverkaren kan behöva börja med att fixa det man själv gjort.

Kan jag göra det miljövänligt?

En allt viktigare fråga på senare tid har blivit hållbarhet när det kommer till både nybyggen och renoveringar. Att spendera lite tid att tänka på ens inverkan med en renovering kan vara en väldigt god idé. Sajter som Informationscentrum för hållbart byggande är perfekta resurser att använda sig av i detta syfte.

Har jag alla verktyg som behövs?

En rad olika verktyg kan behövas genom ett renoveringsprojekt. Har man inte sett till att alla dessa verktyg finns tillgängliga hemma kan man behöva avbryta renoveringen och ge sig ut och köpa något. En del verktyg är dock saker som är väldigt dyra och istället bör hyras. Att se till att boka dessa kan vara en bra idé. Men gör man det i förväg gäller det att veta säkert att man är klar med allt som måste göras innan.

Posted in Blogg, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Frågor att ställa inför en renovering