Göra det vackert runt fönstren

fönsterväxt_289682624

Vi har ju fönster för att släppa in ljus i hemmet, men det betyder inte att man inte kan använda dem i inredningen också. Det kan dock dyka upp en hel del utmaningar i detta arbete och det gäller att prova sig fram för att hitta det som verkligen fungerar.

Fönsterbrädan

För att kunna designa något snyggt kring fönstret behöver man huvudsakligen använda sig av fönsterbrädan. En smal fönsterbräda kan göra det svårt att skapa ett bra djup i designen och allt riskerar att bara hamna på rad. Ett tips för att slippa detta är att arbeta med saker i flera olika höjder och experimentera med hur man grupperar dem.

På den andra änden av spektrumet med en djup fönsterbräda kan istället utmaningen bli att man har svårt att fylla ut utrymmet på ett snyggt sätt. Ett tips är då att satsa på lite större saker, både på höjden, bredden och djupet. Att fylla ut med massa småsaker kan lätt ge ett rörigt intryck.

Belysningen

Ett snyggt designat fönsterområde kräver också tillgång till bra belysning. På dagtid sköter naturligtvis solen detta, men när den väl gått ned måste det finnas ett annat ljus däri. Försök att hitta något som verkligen passar in i designen, oavsett om det är en som står på fönsterbrädan eller hänger ovanifrån.

Fönsterhöjd

Fönsterna i sig kommer ju också i många olika storlekar. Ju större fönster man har desto större saker bör man placera i dem. Om man bara har en massa små prydnadssaker i ett väldigt högt fönster kommer de inte se ut som de verkligen hör hemma där.

Den stora utmaningen här är om man har ovanligt höga fönster och smala fönsterbrädor. Att hitta något högt som verkligen kan stå stadigt på smala ytor är inte det lättaste. Det bästa kan då helt enkelt vara att skaffa djupare fönsterbrädor istället.

Posted in Blogg, Design, Hemmet, Inredning, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Göra det vackert runt fönstren