Hitta inspiration till inredningen

inredningsdesigner_651843043

Inredning är något som ibland är väldigt naturligt när man har en tydligt bild av hur man vill ha det. Andra gånger kan det dock vara en stor utmaning och inget slår en direkt som passande. Då gäller det att försöka hitta inspirationen på ett sätt eller annat.

Bli inspirerad av omgivningen

Hemmets placering kan faktiskt användas som inspirationskälla många gånger. Bor man till exempel nära vatten kan man satsa på den marina stilen. Har man en hus ute på landen passar det ju perfekt med mer lantlig inredning. Bor man istället i en lägenhet mitt i stan kanske man kan satsa på något mer modernt eller kanske till och med en mer industriell look. Detta kan många gånger vara ett smidigt sätt att få något som verkligen ser ut som det hör hemma i både tid och plats.

Besöka inredningsbutiker

Många inredningsbutiker ställer ju ofta ut härliga soffgrupper med mattor och bord, har färdigställda kök och bäddade sängar som tydliga exempel på vad man kan göra med olika rum. Att bara gå omkring i sådana butiker kan ibland leda till riktigt bra idéer och väl vara värt besöket, även om man lämnar butiken utan att ha köpt något alls. Tänk även på hur olika färger fungerar tillsammans bland de utställda möblerna och ha de kombinationerna i åtanke.

Söka på nätet

Internet är ju också något av en skattgömma när det gäller inredning. Det finns mängder av bra informationsplatser man kan använda sig av full med bilder på intressanta idéer och tips. Ett tips är att titta runt på några allehanda inredningsbloggar och se vad de kan tipsa om. Och precis som med att besöka inredningsbutiker kan man få många egna idéer av att bara titta på nya möbler och stilar.

Posted in Blogg, Design, Hemmet, Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Hitta inspiration till inredningen