Inreda ett eget hemmagym

Träning i olika former har under de senaste tio åren blivit extremt populärt. Överallt går det att läsa om hur man ska träna på det allra mest optimala sättet. Ett alternativ om man vill bedriva en bra träning kan vara att införskaffa ett gym till hemmet. Frågan är då vad man behöver för att dels kunna bedriva en bra träning samt att få den där riktiga gymkänslan.

Hemma gym

Placering

En av de första frågorna man bör ställa sig är var man ska placera gymmet. Bor man i ett hus med någorlunda stor källare är svaret givet, då det ofta är i just källare som många gym, även de ”riktiga” huserar. Har man inte tillgång till en källare kan kanske ett av hemmets sovrum vara ett bra alternativ. Någon form av hobbyrum är förstås ännu bättre.

Vilka redskap

hantlar

Nästa fråga man bör ställa sig är vilken typ av redskap man vill ha i sitt gym. Ska man satsa på stora maskiner eller räcker det med lite hederligt gammalt skrot. Vad man än väljer så finns det två typer av redskap som nästintill ät självskrivna i ett gym.

  • Det första är en skivstång med ett antal vikter, lite beroende på vilken nivå man ligger på. Tänk på att även själva stången väger en hel del, ibland över 20 kg. Till skivstången är det bra att införskaffa ett bra ställ till stången samt en träningsbänk av något slag så man kan ligga och ”bänka” som det ju som bekant heter.
  • Den andra typen av redskap som bör finnas i ett gym, litet som stort, är förstås några hantlar. Vill man verkligen satsa på sitt hemmagym bör man så klart även skaffa ett riktigt hantelset med hantlar i flera olika viktklasser.

En annan sak som kan vara bra att ha i ett hemmagym är någon form av maskin för konditionsträning. En god idé kan vara att exempelvis skaffa en motionscykel eller varför inte en roddmaskin för riktig mjölksyraträning.

En bra sida online som säljer bra träningsredskap är Gymkompaniet.se. Hos dem hittar du allt du behöver till ditt hemmagym, allt från skivstänger, träningsbänkar, hantlar och maskiner. De har en sida, speciellt för hemmagym med riktigt bra redskap och utrustning.

Övrig inredning

För att uppnå den där riktiga gymkänslan kan man ju förslagsvis även inreda sitt gym med lite olika attiraljer som anknyter till styrka och träning. Varför inte till exempel sätta upp en affisch med Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone eller kanske vår gamle svenske tyngdlyftare Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren.

Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Inreda ett eget hemmagym