Inreda för mindre rum

5636371-bed-in-empty-bedroom

Att bo i en liten lägenhet skapar en del inredningsproblem. Man vill ha samma bekvämligheter som alla andra, men har betydligt mindre plats att arbeta med. På grund av den växande bostadsbristen i vårt land har det blivit viktigt att lära sig att leva på mindre yta, eftersom de lägenheter och hus som finns tillgängliga är dyra per kvadratmeter. 

Höjden

Satsa på att inreda upp till takhöjden för att få plats med mer saker utan att rummet ser rörigt ut. Hyllmeter som slingrar sig runt väggarna, strax under taket, är perfekt förvaring för saker som inte används dagligen men som man fortfarande vill ha i sitt hushåll: det kan vara köksmaskiner och prylar, kanske en del böcker som du redan har läst eller studiematerial som du inte behöver förrän nästa termin. Även saker som filmer och extralampor går att lägga på hyllan.

Mindre säng

Du vinner mer utrymme genom att ha en smart säng. Sängskåp är en variant. Det är som en klassisk Murphy-säng som är fäst i väggen och helt enkelt fälls ut när det är dags att sova. Annars kan man köpa en våningssäng och få tillgång till utrymmet under sängen som datorhörna eller plats för teven.

Hopfällbart och extrafunktioner

På tal om sängskåp måste vi slå ett slag för alla möbler och ting som är hopfällbara: Köksstolar som går att vika ihop och förvara i städskåpet eller lutandes mot väggen, sittpuffar med lock som du kan förvara saker i, utfällbart barbord istället för ett köksbord, och så vidare. Dessa saker är ideala för den lilla bostaden!

Posted in Blogg, Design, Hemmet, Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Inreda för mindre rum