Inreda sovrummet med sängen i fokus

Sängen är den mest centrala möbeln i sovrummet, metaforisk talat, men ofta även bokstavligt. Och det finns mycket bra anledningar att verkligen sätta sängen i fokus när man inreder sovrummet. Detta kan dock vara lättare sagt än gjort beroende på förutsättningarna.

Ett litet sovrum har ofta inget annat val är att sätta sängen i fokus just på grund av att inte många andra möbler får plats. Har man ett litet sovrum behöver man således inte tänka väldigt mycket på just detta, men det finns andra tips som kan hjälpa en på traven.

Har man ett normalstort rum men inte så många av dem i hemmet är det mycket möjligt att sovrummet även måste fylla funktionen av ett annat rum. Kanske man också använder det som kontor eller rentutav ett vardagsrum om man exempelvis bor i en etta.

Bästa tipset är då att försöka skapa en tydlig linje genom rummet där själva sovrummet slutar och det andra rummet börjar. Att sätta upp något som en rumsavdelare kan vara ett enkelt men effektivt sätt att tackla situationen.

Riktigt stora rum har sina egna utmaningar man måste överkomma. Ett vanligt problem är att även dubbelsängen kan se lite liten ut. Igen kan det vara möjligt att först begränsa utrymmet genom att dela upp rummet. Men det kan också vara ett bra tips att köpa en stor sänggavel som får sängen att se mer bastant ut. Dessa går att hitta i flera olika färger, så oavsett vilka färger som dominerar sovrummet bör man kunna hitta en som passar in.

Att tänka på hur man placerar övriga möbler i rummet kan också hjälpa att sätta sängen i fokus. På ett sätt kan man utgå från hur man i vardagsrummet riktar möblerna mot tv:n. Att se till att de andra möblerna i sovrummet vetter mot sängen kan helt enkelt göra att blicken också dras emot den.

Posted in Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Inreda sovrummet med sängen i fokus