Lösa problem i hemmet

Att äga sin egen lägenhet eller hus kommer med ansvar och underhåll för att allting ska fungera. 

Avlopp och vattenledningar

Alla blir lika förvånande när vattnet inte rinner undan i diskhon eller när vatten kommer upp istället för att åka ned i toaletten. Sedan brukar man få lite panik för det går inte att bo i ett hem där avlopp och vatten inte fungerar. Om du själv inte har någon erfarenhet eller kunskap om stopp kan det vara lika bra att ringa en Rörjour som kan komma oavsett tid på dygnet och hjälpa dig. Många stopp går att lösa med rensband eller propplösare men om du inte vet vad problemet är går det mycket smidigare att låta en rörmokare lösa det.

Strömmen går

Du står och steker och plötsligt slocknar allting. Eller så har du precis startat tvättmaskinen när strömmen går. Strömmen går ibland, speciellt under vintern eller oväder då träd kan blåsa ned över ledningar och liknande. Då finns inget annat att göra än att vänta tills ditt elbolag fixar det.

Går strömmen i andra fall behöver du ringa en elektriker. Det kan vara så att du har för många energikrävande prylar på samma propp så den överbelastas. Vi har vanligtvis 16 ampere som säkringar, större hus kan ha 20 ampere. Årskostnaden blir högre ju större säkringar du har men om du har många maskiner i hemmet och vill kunna köra dem samtidigt kan du skaffa en högre huvudsäkring. Att gå från 16 till 20 kostar runt 1000 kronor extra om året beroende på elleverantör.

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Lösa problem i hemmet