Lösningar när utrymmet inte räcker till

De flesta av oss skulle nog inte ha något emot lite mer utrymme i hemmet. Alla har vi tankar och idéer på vad vi skulle kunna göra med säg ett rum till. Kanske skulle det bli ett hobbyrum, ett lekrum för barnen, ett gästrum eller något helt annat? Men när man känner att utrymmet inte längre räcker till för ens nuvarande situation är det dags att tänka på vilka lösningar som finns tillgängliga.

Sälja och köpa nytt

För de flesta är sälja och köpa nytt det första som dyker upp. Men det är inte alltid något man kan sätta i verken helt utan vidare. Till att börja med är det ofta en lång process att sälja. Och för den delen måste det ju också finnas en större bostad ute på marknaden där man kan se sig själv bo.

Bygga på tomten

Ett annat alternativ om det finns bra med utrymme på tomten kan vara att bygga en extra byggnad. Om den håller sig inom 30 kvm och inte är högre än 4 m faller det under attefallshusreglerna och kan därför byggas helt utan bygglov. Och det finns dessutom färdiga byggsatser att köpa så man slipper designa det själv.

Inreda källare/vind

Om det nuvarande huset har en oinredd källare eller vindsutrymme kan det nu vara det perfekta tillfället att göra i ordning en av dessa till riktig boyta. Det behöver inte finnas mycket utrymme för att det ska kunna göra stor skillnad. Se bara till att garantera en säker miljö och isolera våningen ordentligt för att slippa fukt.

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Lösningar när utrymmet inte räcker till