Lyx är billigare än du tror

Det känns främmande att köpa tjänster till hemmet som fönsterputsning eller att anlita flyttstäd när du byter bostad. Det känns som en onödig lyx att byta vitvaror eller att fräscha upp i hemmet. Men denna ”lyx” är nog billigare än du tror. 

Flyttstäd har sjunkit i pris tack vare rot-avdraget och du kan nu få din tvåa flyttstädad för lite över 3000 kronor. Är du medveten om att du ska flytta några månader i förväg behöver du bara lägga undan 500-700 kronor per månad för att slippa all städning under flyttkaoset. Detsamma gäller packning och flytten i sig. Du får räkna bort upp till 30% av arbetskostnaden och det är oftast redan gjort på fakturan så det pris du får är slutpriset. Och samma sak gäller så klart andra hushållsnära tjänster såsom fönsterputsningen, hemstäd, trädgårdsarbete och liknande.

Om du vill ha fina vitvaror kan du fynda på utförsäljningar eller via Blocket, det vet vi redan. Men om du vill ha sprillans nya maskiner av bra märken med gällande garantier tar du en bil över till resten av Europa. Priserna i Sverige är mycket högre än i exempelvis Polen eller till och med Tyskland. Du kan gå ihop med några andra hushåll och hyra en mindre lastbil från en mack och bila ned. Om du planerar större renoveringar kan du alltid tjäna pengar på att köpa materialet från utlandet.

Eller så beställer du hem från utländska webbshoppar. I England kan du köpa vackra handfat och toaletter till kraftigt reducerade priser. Du kan få en sekelskiftskänsla eller toppmoderna vitvaror till halva priset. Detsamma gäller saker som mer exklusivt kakel och klinker. Fraktkostnaden kan ibland vara hög men priset på varan är så låg att du ändå inte får samma höga slutpris som om du köper det hemma i Sverige.

Posted in Blogg, Hemmet, Inredning | Kommentarer inaktiverade för Lyx är billigare än du tror