När skilsmässan är ett faktum

Det är inte alltid man får sitt äktenskap att hålla, alla goda intentioner till trots. Men det går trots allt att göra skilsmässan så smärtfri som möjligt. Vilket är viktigt inte minst om det är barn inblandade.

Måste vi umgås efter skilsmässan?

Nej, umgås med ditt ex måste du kanske inte göra i traditionell bemärkelse som att gå ut och äta lunch. Eller träffas på ett glas vin då och då. Men, har ni barn, så måste ni kunna umgås runt dem. Det är inte föräldrarelationen som tagit slut, bara er parrelation.

Lättare sagt än gjort

Det kan självklart kännas fullkomligt omöjligt att träffa den andre föräldern efter en uppslitande skilsmässa, men det kan ändå vara bra att tillsammans skapa ett kontrakt kring barnen. Inte bara var de ska bo och hur, eller vem som ska ha vårdnad utan kanske ett artighetskontrakt. Ett kontrakt som till exempel kan innehålla att vid barnens födelsedagskalas lägger ni era egna känslor åt sidan för att uppfylla era barns önskningar.

Och inte behöver ni uppfinna hjulet heller – ni är inte det första paret som skiljer er. Vill ni ha hjälp med allt som en skilsmässa innebär kan ni vända er till en erfaren juristbyrå och få den hjälp ni behöver.

Posted in Blogg, Tips | Kommentarer inaktiverade för När skilsmässan är ett faktum