Nytt badrum med enkla medel

Om badrummet känns trist och sunkigt så behöver man inte slita loss och byta ut all inredning. Här finns det nämligen mycket man kan göra med enkla medel och det också utan att ruineras.

Badrum

Börja med att rensa ut saker och produkter som inte längre används och genom detta kommer du även frigöra yta. Kanske kan du byta ut standardhandtag och knoppar till några andra som känns roligare. Kanske har du till och med möjlighet att möblera om?

Om det finns plats för en grön växt så kan detta vara ett väldigt trevligt inslag i rummet. Tänk också över dina textilier i badrummet i form av handdukar och matta. En trevlig detalj kan vara att välja en ”vanlig” matta istället för den traditionella badrumsmattan. Kolla även in övriga färger i badrummet t.ex i kaklet eller i golvet och se om du kan matcha textilerna med dessa. Ett nytt duschdraperi ger också stor effekt. Den förvaring som står framme och syns ska var vacker att se på. Skaffa fina glasskålar och burkar till detta. Smycken kan också vara fint att förvara synligt.

Kanske är det dags att byt ut lampan i taket eller kanske skaffa en ny spegel eller nytt badrumsskåp. Detta kan man även hitta begagnat och behöver inte kosta många kronor. Något annat som du kan hitta begagnat är vackra och gamla krokar till dina handdukar. Om du har möjlighet så dölj förvaringen till smutstvätten med ett draperi eller liknande, alternativt köp en snyggare tvättkorg.

Man kan också måla om en eller kanske till och med tapetsera någon vägg. Kaklet kan man också förnya med hjälp av mönstrade eller enfärgade klisterdekaler.

 

Posted in Blogg, Renovering | Kommentarer inaktiverade för Nytt badrum med enkla medel