Piffa upp utsidan av huset

Att ge ett bra första intryck är inte hallens uppgift; det är ju vad utsidan ska göra. Och med så mycket tid vi spenderar på att göra fint inne i huset, kan man även spendera lite tid på att snygga upp utsidan.

Tvätta fasaden emellanåt

Oavsett vilken typ av fasad man har bör den tvättas lite nu och då. Exakt hur ofta detta är beror så klart på ett par olika faktorer, som hur väl smuts syns på den och vilken närmiljö man bor i. Men rekommendationen är åtminstone en gång om året. Använd miljömärk tvättmedel, men det behöver inte nödvändigtvis vara anpassad just fasader.

Måla om när det behövs

Självfallet måste man även måla om fasaden när färgen börjar spricka eller flagna. Eller bara tappat sin lyster för den delen. Ser den fortfarande inte fin ut även efter en tvätt är det helt klart dags att måla om. Det kommer ta ett tag att få det gjort, men slutresultatet är också värt tiden man spenderat. Är det svårt att hitta tid på grund av jobb eller andra faktorer går det förstås alltid att anlita en professionell målare att göra jobbet.

Dekorera fasaden på ett snyggt sätt

En nytvättat eller nymålat hus är alltid en fröjd för ögonen. Men samtidigt kan man göra så mycket mer med fasaden. Dekorationer finns för alla möjliga stilar idag och alla kan hitta något som passar in med huset. Vill man göra något lite annorlunda är det även möjligt att skriva ut sitt husnummer med bokstäver idag. Blommor och andra växter är också ett väldigt vackert sätt att dekorera fasaden. Blomlådor under fönstren är en riktigt klassiker. Men att hänga upp individuella blomkrukor är också fullt möjligt. Eller varför inte sätta upp en spaljé och odla klätterväxter på den?

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Piffa upp utsidan av huset