Renovera ett litet badrum

Små rum kommer alltid med sina unika utmaningar. Men ett litet badrum kan vara en av de svåraste utmaningarna. Det finns dock tips och trick som kan lösa flera av problemen man stöter på och här kommer några av dem.

Duschkabinen

Ett litet badrum har sällan gott om utrymme för ett fullstort badkar. En duschkabin blir då det enda valet som blir över, men även det kan bli lite väl stort. Har man inget annat badrum i hemmet blir ju detta ett problem som måste lösas där på något sätt. Medan dagens duschkabiner kommer i en rad olika designer är de bäst lämpade för ett litet de med vikbara duschdörrar. Dessa kan då vikas ut för att ge tillräckligt med utrymme när man duschar och sedan vikas in för att inte vara i vägen annars.

Förvaringen

Med allt från hår-, tand- och kroppsvård samt annat som vi ställer in i badrummet behöver vi fylla upp åtminstone en liten del av badrummet med våra saker. Och i ett litet badrum kan förvaringen lätt komma i vägen för andra delar. Öppen förvaring på vanliga hyllplan kan vara ett passande alternativ. Sätter man upp allt för många skåp kan rummet snabbt börja kännas lite väl litet. Var även noga med att titta runt och se vilka oanvända utrymmen som blir över efter alla viktiga installationer gjorts. Ovanför toaletten är ett sådan utrymme som ofta lämnas helt tomt.

Belysningen

Små rum kräver självfallet mindre belysning för att lysa upp helt, men det betyder inte att belysningen automatisk blir enkelt. När man ljussätter ett badrum, litet som stort, gäller det att tänka på hur skuggorna faller. Bäst är egentligen om man kan få ljuset att komma från sidorna när man står vid spegeln. På så sätt skyms inte någon del av ansiktet av skuggor. Huruvida detta är den enda belysningen man sedan behöver kommer ju bero både på lampornas och rummets utformning.

Posted in Hemmet, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Renovera ett litet badrum