Renovera lite billigare

Du behöver inte lämna över huset till hantverkare och betala för en massa arbetstimmar när det finns fullt med uppgifter du kan göra själv. 

Rivning

Slösa inte pengar på att hantverkarna ska riva ned badrummet eller köket. Att riva är ingen konst, bara hårt arbete och något du kan göra själv och spara pengar på. Gå bara igenom med hantverkarna om hur mycket som måste tas bort för att de ska sätta igång. Skaffa lite enklare verktyg såsom en sticksåg, en kofot och en bra skruvdragare så kan du montera ned det mesta i hemmet.

Certifierade företag

Om du planerar på att ta itu med badrummet behöver du anlita certifierad arbetskraft som uppfyller kravet att arbeta i våtrum. Om de inte kan visa upp ett sånt ska du inte anlita dem, de kan inte lämna en godkänd garanti på arbetet. Skulle något bli fel kanske du inte är fullt försäkrad om det blir vattenskador.

Städning

Säg åt hantverkarna att de kan lämna röran när de ska gå hem eller när de är färdiga. Du behöver inte betala 500 kr i timmen för att någon ska städa i ditt hem. Spara in pengarna och sköt städningen själv. Du kan köpa en bra byggdammsugare för några hundralappar, använd inte din egen. Filtren i hushållsdammsugare klarar inte av gips- och sågspånsdamm.

Posted in Blogg, Hemmet, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Renovera lite billigare