Riva och bygga nytt

Ibland så kanske det är mer lönsamt att riva och bygga nytt. Om man köper ett renoveringsobjekt så gäller det att vara realist och se hur pass mycket arbete det är med renoveringen. I vissa fall så kanske det kommer att kosta för mycket att få till fastigheten som man vill ha det att det är betydligt billigare att riva hela rasket för att bygga upp något nytt.

Riva befintlig byggnad

Det är mest troligt att det är läget som ni föll för när ni köpte huset. Ett läge är svårt att kunna förändra utan det är det som står på tomten som för förändras så det passar in i hur man vill bo och ha det. För att riva så är det ett rivningslov man får ansöka om hos sin hemkommun. Likaväl som man ansöker om bygglov när man bygger något nytt så måste man ha tillstånd att riva ett hus. För att så effektivt som möjligt kunna riva sitt hus så gäller det att se till att ha bra verktyg och maskiner för detta. Återvinning är viktigt idag och det gäller att se till så att det som kan återvinnas återvinns.

Bygga upp något nytt

När allt grovjobb är gjort med rivning så börjar det roliga med att uppföra en ny byggnad. Troligtvis så har ni redan bestämt hur ni vill att huset ska se ut och tagit fram ritningar på detta. Anlitas det ett husföretag som bygger ert hus så kan ni relativt lugnt luta er tillbaka och med jämna mellanrum inspektera byggplatsen. När allt är byggt och klart så börjar det ännu mer roliga att inreda och få till det drömhem som ni så länge har önskat er. Lycka till med allt som har med huset att göra.

Posted in Blogg, Hemmet, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Riva och bygga nytt