Städhjälp

Med det moderna välståndet kommer otroliga möjligheter att inreda våra hem. Tänk bara på alla olika stilar som tagits fram för att mätta våra behov. Allt från det absolut minimalistiska till Shabby Chic där hemmet ska dränkas i moderna slitna saker i varma vita toner. Men det finns en stil som överskuggar alla andra. Att ha ett rent hem är svårslaget.

Få hjälp med städning hemmaMed tanke på att mycket av den vakna tiden spenderas på jobbet är det inte mer än rimligt att man tar hjälp för att uppnå det rena hemmet. Att ha städhjälp varje vecka är kanske inte för alla av ekonomiska skäl. Söker du städhjälp i Stockholm så kan du med fördel kolla in företaget HemMiljö där du kan boka allt från flyttstäd till privat- och företagsstädning.

När mattan i vardagsrummet har legat ett par år är risken att den stora investeringen, som en matta faktiskt är, uppfattas som något sjabbig. Då är det dags att ta med den till kemtvätten och investera i en rejäl tvättning. Man kan försöka göra detta på egen hand men arbetsinsatsen är hög och resultatet kommer sannolikt inte bli lika bra. Har man dessutom barn eller husdjur hemma är det att avråda att använda de medlen som faktiskt krävs.

De flesta klarar av att hålla de riktigt stora dammråttorna under kontroll. Svårare är det dock att hålla alla ytor dammfria. Så om man låter någon annan sköta den basala städningen kan man med viss rotation klara av att sköta de större städarbetena. För det är för mycket begärt att efter ha skött all vanlig städning att även ge sig av att torka av alla lister, ta fram stegen och damma av lampor och att även putsa alla fönster.

Att ha ett städat hem ger det vackraste hemmet. Det är dock inget som säger att du behöver stå för städningen på egen hand. Men om du ändå vill fixa lite själv kan vi ge dig några husmorsknep för de där problemen och fläckarna som man inte vet hur man ska lösa:

  • Rödvins- och bärfläckar går bort om du lägger den fläckiga delen av plagget i uppkokad mjölk i ca tio minuter. 
  • Citronsyrepulver och diskmedel löser upp de där jobbiga deodorantfläckarna på mörka kläder. Stryk på ett tunt lager, skölj bort och tvätta som vanligt.
  • Koka diskmaskinspulver i vatten i en bränd kastrull och den blir som ny!
  • Frys in stearinljusen! När du sedan tänder dem kommer de att brinna jämnare och långsammare.
  • Har du märken kvar efter en malplacerad tejpbit? Det får bort med lite hårsprej.
  • För att få luddfria, klara fönster kan du prova att putsa med kaffefilter!
  • Hår från husdjuren överallt? Ta fram en foppatoffel och trä på handen. Stryk utmed soffan eller matten och den statiska elektriciteten tar alla hårstrån. Inklusive dem du själv lämnat!
Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Städhjälp