Städtips

cleaning

En rejäl städning gör under för hemmet och din hälsa. Dammpartiklar kan innehålla dåliga ämnen och även leda till allergier. 

Om du vill slippa städa ofta och grundligt varje gång, gäller det att alltid plocka undan sina saker. Efter middag städar man undan i köket och sätter igång diskmaskinen.

Gör miljön en tjänst och välj bort de skadliga och artificiella ämnena. Det mesta i hemmet går faktiskt att få rent med vanliga hushållsprodukter. De är mångsidiga och kostar mindre. Med vinäger, citron, bakpulver, ättika och bikarbonat kan du städa hela hemmet. Ättika och citron är bra på att ta bort dofter och citron är även ett bra rengöringsmedel på skärbrädor och kakel. Bakpulver och bikarbonat få bort envisa fläckar och vinäger kan användas tillsammans med bikarbonat och varmt vatten för att skapa ett allrengöringsmedel som du kan använda riskfritt i köket.

Alla mår bättre av några årliga storstädningar där lådor plockas ur och torkas av, mattor piskas och skärbrädor blir inoljade. Du kan välja att betala någon som gör detta åt dig. Du får tid över i vardagen. RUT-avdraget för vanliga städningar har inte ändrats efter årsskiftet så det är fortfarande bra priser på hushållsnära tjänster. Man kan också anlita städföretag för att komma varannan vecka och dammsuga och dammtorka bostaden. Då behöver du bara hålla efter och se till att det inte bli stökigt.

 

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Städtips