Tänk på det här vid badrumsrenovering

badrumsrenovering_356891114

Det är en fantastisk känsla att kliva in i sitt nyrenoverade badrum, lägga den sista touchen på inredningen och låta det bli en av platserna i hemmet som skänker återhämtning och energi. Men en badrumsrenovering genomför man inte över en natt, och det kräver planering för att det ska bli ett lyckat och kostnadseffektivt projekt.

Tänk på gällande regler

Det finns många regler att ta hänsyn till när man renoverar i våtrumsutrymmen. Hos GVK kan man läsa om vilka branschregler som gäller. Det är viktigt att veta att felaktiga byggen och installationer kan få katastrofala följder, och om det inte är en auktoriserad yrkesperson som genomför jobbet så kan eventuella försäkringar man har sluta att gälla.

De allra viktigaste områdena i samband med badrumsrenoveringen, och där du behöver ta hjälp av experthjälp, är VVS och elektriciteten. En auktoriserad VVS:are kontrollerar avlopp och installerar vattnet i badrummet, så att du kan vara trygg med att det blir bra gjort. En uppkommen vattenskada till följd av slarvigt utförd renovering är inte vad någon önskar sig.

Inredningen

Visst kan du, om du har rätt kunskaper, lägga på kakel och klinkers själv i badrummet. Men det är viktigt att det verkligen blir ett väl genomfört arbete för att undvika sprickor och andra tråkigheter som kan låta vatten sippra igenom och skapa mögel eller vattenskador. Genom att anlita rätt hjälp så vet du att det blir rätt gjort, och du får även tid över till annat. Kom ihåg att du kan nyttja ROT-avdraget när du renoverar i hemmet. Hos Skatteverket finns all information att få kring detta.

För att få idéer och inspiration till hur inredningen ska vara så kan du läsa i magasin och heminredningstidningar, på nätet och i bloggar. Det kan vara svårt att komma på vilka färger man vill ha på väggar och golv exempelvis, men leta idéer på många olika ställen och låt processen ta tid. Du ska förmodligen leva med det här badrummet i många år framöver.

Posted in Blogg, Hemmet, Renovering, Tips | Kommentarer inaktiverade för Tänk på det här vid badrumsrenovering