Tips för det perfekta gästrummet

Ett gästrum är en fantastisk sak att kunna ha i hemmet. Varje gång man får långväga besök har man alltid en härlig plats för dem där de kan få stanna och göra sig själv som hemma. Men det perfekta gästrummet är inget som händer av sig själv. Det kräver så klart en hel del planering och arbete.

Vilket rum ska man använda?

Var i huset ska gästrummet vara? Detta kanske inte verkar som en riktig fråga, men beroende på hur huset är utformat kan det vara värt att tänka en del  på detta. Har man exempelvis inrett antingen vind eller källare (eller båda för den delen) kan dessa våningar vara bra kandidater. Speciellt om man även har ett badrum på den våningen. Men även om man inte känner att man har utrymme i själva huset finns det fortfarande alternativ. Det går mycket väl att bygga ett Attefall på tomten om ni inte redan har några andra byggnader där. Du kan utan bygglov få bygga något på upp till 25 kvadrat och använda detta som exempelvis gäststuga.

Tänk inte bara sovrum

Gästrummet ska helst kunna fungera som lite mer än ett vanligt sovrum. Tänk mer som designen av ett hotellrum. Medan lyxen att få ett eget badrum inte kommer vara verkligheten för många, kan man fortfarande fixa saker som väggkrokar, en spegel, sittplatser och kanske även ett bord som kan fungera både som avställningsyta och skrivbord. Det kan också användas som hobbyrum då man inte har gäster, tänk på detta när ni inreder ert gästrum att göra det så flexibelt som möjligt.

Flexibla möbler

Vanligtvis blir det inte direkt det största rummet i huset som konverteras till ett gästrum. Utrymme kan därför snabbt bli en faktor när man försöker få plats med allt. Att använda sig av mer flexibla möbler kan helt klart rädda inredningen. Detta kan vara allt från en bekväm bäddsoffa istället för säng till bord som går att fälla upp mot väggen. Titta runt och se vilka sorters möbler som kan fylla mer än en funktion eller på något sätt kan spara in på utrymmet.

Posted in Blogg, Hemmet, Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Tips för det perfekta gästrummet