Trädgårdsfrossa

301515-home-and-garden

När sommarens blomningstid är över kan trädgården kännas deprimerande trist och tom. Men trädgården behöver inte ligga i dvala från oktober till april, utan det finns många sätt att göra det fint även under årets kalla period. Förutom vintergröna växter går det att ta hjälp av vackra höstlöv, ljus och säsongens trendigaste färger.

Trendigt turkos

Självklart kan du ta trendfärgerna ut i trädgården! I år har turkos varit accentfärgen nummer ett. Även orange, vinrött och korall har varit populära i inredningsmagasinen och spås hänga med även i vår. Lyxigare material, som koppar, mässing eller marmor, har också fått ta plats. Det är dessutom stilrena, klassiska val som håller säsong efter säsong.

Måla trädgårdsmöblerna i sprakande turkos och låt dem lysa upp i höstmörkret, gärna tillsammans med ett gäng mässings- eller kopparfärgade värmeljuslyktor. De varma metalltonerna passar dessutom superbra ihop med höstens naturliga rödgula färgskala.

Lek med naturmaterial

Den vackraste tiden är nu! Utnyttja att naturen glöder i gult, rött och orange. Har du inte själv vackra lövträd i din trädgård, kan du plocka och dekorera med fynd från skogen. Bind en krans, dekorera med de allra mest färggranna löven och ställ en kruka med rönnbärskvistar vid entrén. Voilà!

Även när löven fallit finns det vackra saker att bygga stilleben av, som granris, kottar, drivved, snäckor, vackra stenar eller färgglada pumpor. Endast fantasin sätter gränser!

Lys upp vardagen

Skräm bort mörkret med lyktor och ljus i mängder, både inne och ute! Dekorera träd och buskar med elljusslingor, placera stående lyktor med värmeljus vid infarten och häng kulörta papperslyktor över altanen. Det går inte att ha för många ljuskällor, så länge som man är försiktig och tar hänsyn till brandrisken!

Är du sugen på trädgårdsshopping och mer inspirerande läsning? Få smarta tips på Gardenhome, sajten som samlat information, trender och shopping för trädgårdsintresserade på ett och samma ställe.

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Trädgårdsfrossa