Välja tapet

Den vita trenden börjar mattas av mer och mer så nu är det hög tid att ge färg till ditt hem men att välja tapet kan nog få vilken människa som helst att bli lite smått galen. Det finns en uppsjö av färger, mönster, stilar och kvaliteter vilket gör att urvalet är enormt.

Tapetsera

Genom att titta i tapetkataloger eller ett par meter av en rulla kan man få en hyfsad uppfattning om mönster och färg. Kollar du online så har de ofta bilder på hur tapeten ser ut i ett rum och det kan vara till bra hjälp. Ljusa tapeter förstorar rummet medan en mörkare kan få rummet att kännas mindre men samtidigt ombonat och mysigt. Även en del mönster och grälla färger kan få det rum som du tänkt tapetsera kännas kaosartat  men om du väljer en diskretare tapet kan få ett mer harmoniskt rum. Väljer du en randig tapet så kommer rummet kännas högt och luftigt om tapetserar ränderna stående men tapetserar du dem liggande får du ett bredare rum.

När du har valt din tapet så är det viktigt att se över att alla rullar har samma tillverkningsnummer speciellt om tapeten har grälla färger. Detta då nyanserna kan skilja mellan de olika tillverkningarna. Köp därför också ett par extra och kanske har du även rätt att lämna tillbaka obrutna rullar om de inte går åt. En rulle bör du dock behålla för att laga framtida skador.

 

Posted in Blogg, Inredning, Renovering | Kommentarer inaktiverade för Välja tapet