Att välja det sista hemmet

Sista hemmetBegravningar och allt som har med dem att göra är väldigt känsliga och bör behandlas därefter. Det är mycket att tänka på runt allting som har med dem att göra. Det handlar inte bara om de olika ceremonierna och upplägg som finns att välja mellan.

Fint vid sista viloplatsen

Gravstenen är en viktig del av den sista resan. Man kan säga att välja gravsten är som att välja det sista hemmet – eller åtminstone ”inredning” för det. Det är till gravstenen som anhöriga tar sig när de vill minnas och hedra på den avlidne. Gravstenen blir på så sätt en stor del av hur man kommer att komma ihåg den avlida. Det är inte bara gravstenen som är viktig att tänka på utan även var man vill att graven ska ligga. På Svenska Kyrkans webbplats kan du läsa vidare om val av gravplats.

Val av gravsten

Det finns många olika sorters gravstenar att välja mellan. Det är viktigt att gravstenen symboliserar den avlidne på ett vackert och respektfullt sätt. Vitastenar.se har många olika modeller att välja mellan. En gravsten som många väljer att köpa är modell 2. Den typen av gravsten är en vanlig syn på kyrkogårdar runt om i Sverige. Den är stilren i sin enkelhet och gör att inskriptionen framträder på ett tydligt sätt. Den står upp lodrätt.

Modell 3 är en annan modell som många tycker om. Den står också upp lodrätt men har även en båge upptill som gör att den sticker ut lite mer än modell 2. Färgen på stenen heter Everest som för tankarna till de vackra bergen i Himalaya. Det finns också gravstenar som ligger ned, däribland Modell 6 och 7.

Vissa föredrar att köpa sina gravstenar själva. Eftersom att gravstenar är ett så känsligt ämne är det också många som frågar någon anhörig eller god vän att välja åt dem. Det bästa är att kolla runt för att hitta ett alternativ som passar.

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Att välja det sista hemmet