Att vara delaktig i en bostadsrättsförening

Hur vi bor ser lite olika ut i vårt avlånga land. Vissa hyr sina lägenheter medans andra köper sin bostad i form av hus eller bostadsrättslägenhet. Var och en trivs nog med sitt boende och skillnaderna mellan att hyra en lägenhet och köpa en bostadsrätt är inte allt för stor.

Bor man i en bostadsrätt så gäller det att vara delaktig i en bostadsrättsförening. Det väljs en styrelse vid årsstämman som har det övergripande ansvaret för föreningen men som i alla föreningar så är det medlemmarna som är grunden för att det ska fungera på rätt sätt. Att få praktiska råd för en bostadsrättsförening är viktigt och där så ska man vara noga då man väljer juridiska ombud för föreningen.

Det händer att bostadsrättsföreningen behöver juridisk hjälp vid eventuella tvister och liknande och det är då bra att man har en kontakt med någon bostadsjurist som kan detta och vet hur man ska hantera sakfrågan. Många gånger så står man sig slätt om det blir en domstolsfråga av det hela och det gäller att man som förening får den hjälp som man är i behov av.

För det mesta så kanske allt löser sig med några konkreta samtal och överläggning parterna emellan och där kan styrelsen vara ett steg före om man har fått goda råd hur man hanterar dessa spörsmål. Det kan finnas många fallgropar som man slipper genom att anlita en byrå med duktiga bostadsjurister.

Posted in Blogg, Hemmet, Tips | Kommentarer inaktiverade för Att vara delaktig i en bostadsrättsförening