Bra mattips

I vardagen så kan det vara svårt att hinna med allting som man skulle vilja. En av dessa saker är matlagning. När man kommer hem från en lång dag på jobbet och orken tryter, ja då är det lätt att bara hoppa över middagen och lägga sig i soffan framför tv:n med en påse chips eller godis, alternativt att man äter något väldigt snabbt och förhållandevis näringsfattig mat. Då kan det vara bra att ha några knep för att slippa detta. Så här kommer ett par av dessa.

Förlaga mat för flera dagar

Om du känner att du har lite tid över på söndagseftermiddagen, ta då fram ingredienserna till en eller flera maträtter laga i ordning orentligt med mat. Då kan du förpacka dessa i matlådor som du senare enkelt kan värma i mikrovågsugnen. Om du gör 4-5 lådor så har du ju då mat för flera dagars lunch och midddag.

Snabba bra maträtter

Sparris

Laga något snabbt men ändå gott och bra. Och vad ska man laga då tänker du? Jo, här får du ett tips om du kan avvara ca en halvtimme till matlagning:

Sparrissoppa med sparris, cocktailtomater, basilika och kycklingfilé.

Detta är en god och mättande maträtt och såhär gör du: Stek kycklingfilén tills den är färdig, lägg på en tallrik. Med sparrissoppan fuskar vi lite och väljer Keldas färdiga som är riktigt god. Börja med att salta och peppra lite och tillsätt några blad med färsk basilika.

Ta fram valfri mängd grön sparris, skär bort stammen och dela sedan i ”ätbara” bitar. Glöm inte att skölja av sparrisen innan. Sparrisen stoppar du sedan ned i soppan när den blivit någorlunda varm. När soppan nått kokpunkten så kan du slå av värmen och låta det sjuda lite. När sparrisen är i så får det inte koka mer än ett par minuter.

Nu är det dags att stoppa i cocktailtomaterna och kycklingen som du förslagsvis har delat i mindre delar. Servera i sopptallrik tillsammans med en knäckebrödsmacka med ost på.

Till denna maträtt behöver du alltså detta: (beräknat på 1-2 portioner)
1 kycklingfilé
3 dl Kelda sparrissoppa
5 cocktailtomater
2 sparrisstavar
5-6 blad färsk basilika
salt och peppar efter smak

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Bra mattips