Inred i retrostil

Är man trött på att gå och se samma saker om och om igen i huset eller lägenheten är det troligtvis dags för en uppfräschning av hemmet. Ett sätt att fräscha upp sitt hem på är genom att inreda det i en ny stil och varför inte då ta och prova att inreda i retrostil. Hur man går tillväga för att göra detta kommer det några tips på här nedan.

Färger

Vad gäller färger så är det inom retrostil färgglatt som gäller, tänk 50-talsestetik. Det kan till exempel handla om köksluckor i ljusblått, beigea stolar eller att kuddarna i soffan har distinkta, svartvita mönster.

inredning

Former

När det kommer till formerna så skall dessa vara enkla och ganska fyrkantiga både vad gäller möbler och övrig inredning. Funderar man på att skaffa möbler i retrostil är ett bra tips att kolla hos auktionsfirmor och liknande eller Blocket, där går det att hitta mycket gamla härliga fynd.

Detaljer

Detaljerna är så klart också viktiga för att få till den där sista lilla retrotouchen på det hela. Här är ett bra tips att satsa på olika typer av prylar som var vanliga under 50- och 60-talen som till exempel en skrivmaskin eller en klassisk kobratelefon om man kan få tag på en sådan.

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Inred i retrostil