Inred med tyger

Tyger är ett extremt bra sätt att ge ett rum nytt liv.Till skillnad från möbler, golv och tapeter är de otroligt enkelt att byta ut och många gånger inte ens speciellt dyrt. Det finns till och med lite nya roliga sätt att använda textiler i sin inredning.

Bordsduk och målarduk

Snygga dukar kan göra vilket bord som helst vackert. Kombinera gärna med små attiraljer så som ljusstakar, lyktor och andra dekorationer. Att byta en duk är dessutom ett enkelt sätt att totalt förändra känslan på sin dukning.

Med en helvit duk och finare glas och porslin så får man snabbt en känsla av lyx och högklassiga restauranger. Väljer man istället en mer intressant mönstrad duk så behöver man istället inte oroa sig lika mycket för fläckar och får dessutom en mer vardaglig känsla.

Men dukar hamnar idag inte bara på borden. Målarduk skall man till exempel inte heller glömma. Även om den inte läggs på bordet så har det blivit allt mer populärt att använda sig av målarduk för att visa upp sina bilder.  Målarduk, eller canvas som det också kallas, kan man nu skriva ut vilken bild man än önskar på. Även efter utskriften behåller den även den vackra tygtexturen.

Man spänner sedan upp den på en ram, precis som med riktiga målardukar. Den kan sedan antingen hängas upp direkt på väggen eller fästas i en ram.

Gardiner

Om dukar kan förändra ett bord så kan gardiner förändra ett rum. Färdiga längder kan du köpa på de flesta inredningsbutikerna. Det enda som man då mycket troligt behöver göra är att fålla gardinerna om de är för långa. Detta kan man antingen göra genom att sy om nederkanten eller med hjälp av ett fållfixeringsband.

Fållfixeringsband är helt enkelt ett typ av tyglim i bandform. Med hjälp av ett strykjärn smälter man limmet i bandet och binder fast botten av gardinen för att fålla upp den. För en mer komplett beskrivning hur man gör kan du se på videon nedan.

Posted in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Inred med tyger