Inreda gästrummet

gästrum_425697142

När det kommer till hemmet är det inte alla av oss som har lyxen att ägna ett helt rum till att bara vara ett gästrum. Men för alla som har ett sådant kommer här några praktiska tips om hur man kan tänka när man inreder gästrummet.

Tänk hotellrum

Ett gästrum fyller i stort sett samma funktion som ett hotellrum. Det är inte bara en plats för gästen att sova utan även ge dem möjligheten att bara vara med allt vad det innebär. Ta inspiration från upplägg av hotellrum, antingen från bilder av hotell eller direkt från företag som inreder dem.

Inkludera förvaringsmöjligheter

Tänk alltid att en gäst kommer med mycket packning och kanske stannar en längre tid. Då vill man ju inte att de ska behöva ha kvar all sin packning i väskorna utan få chansen att lägga undan alla kläder och saker de har med sig. En tom byrå och garderob är perfekt att ha i gästrummet så att gästen verkligen kan göra sig hemmastad.

Inred detaljorienterat

Många mindre detaljer kan verkligen hjälpa till att skapa det perfekta gästrummet. Bara något så enkelt som en avlång spegel är perfekt för att man ska kunna klä sig och piffa upp sig direkt i rummet utan att behöva bege sin in i badrummet för att kunna se hur man ser ut. Ett par väggkrokar är också en praktiskt detalj när gästen behöver hänga upp något utan att behöva använda garderoben.

Satsa på bekvämlighet

Ett gästrum ska ju framförallt vara välkomnande och bekvämt att vistas i. Se därför till att hålla upp dessa ledord ovanför alla andra. Detta betyder inte minst av allt att man har en härlig säng med mjuka och lena sängkläder. Och se även till att hålla dem så.

Posted in Blogg, Hemmet, Inredning, Tips | Kommentarer inaktiverade för Inreda gästrummet