Större renoveringar

Renoveringar av det lite större formatet är något som alla hus förr eller senare måste genomgå, som till exempel byte av tak, ommålning av fasaden eller byte av fönster.

Byte av tak

Byta tak är inget som man kommer behöva särskilt ofta som husägare, så när det väl är dags kan det vara värt mödan att se till att det blir rätt gjort. Ett bra tips är att också satsa på lite dyrare material av högre kvalitet eftersom detta oftast lönar sig i längden.

Måla om fasaden

Om man ska måla om fasaden på ett hus är det viktigt att vara noggrann och inte stressa igenom arbete. Som med allt måleri är förarbetet det viktigaste av allt. Innan man sätter igång är det viktigt att undersöka fasaden grundligt så det inte finns några skador på den. Efter det är det viktigt att tvätta och skrapa och tvätta fasaden så man får en bra yta att måla på. Därefter kan man sätta igång att måla. Ett bra tips ifall man ska måla om är att göra detta på sommaren eftersom färgen torkar fortare då.

Byte av fönster

Byta fönster är viktigt att göra i tid. Ser man att fönstret håller på att bli dåligt kan det vara all idé att börja planera för fönsterbyte, som av förklarliga skäl helst bör ske under sommaren. När det kommer till val av fönster är ett bra tips att välja fönster som är bra ur energisynpunkt eftersom detta är något som påverkar uppvärmningskostnaderna. Även om ett tätare fönster är lite dyrare i inköp, så är det definitivt något som kommer att löna sig på sikt.

Posted in Blogg, Hemmet, Inredning, Renovering | Kommentarer inaktiverade för Större renoveringar