Bekvämt i hemmet

Det så kallade ”livspusslet” är inte lätt att få ihop. Särskilt inte om familjen består av fler än två medlemmar. Barnen är underbara men samtidigt inte helt lätta att skynda på när man har bråttom eller väcka på morgnarna.

Utifrån att många tycker sig vara stressade över att hinna med allt i vardagen har allt fler tjänster och produkter vuxit fram som många klassar som ”smarta tjänster och smarta produkter”. Allt för att spara tid och ork för att kunna lägga denna tid på något trevligare.

Två av de tjänster som näst intill exploderat senaste åren är städhjälp och matkasse.

Städhjälpen fick en rejäl extraskjuts år 2007 då RUT-avdraget infördes och priset halverades för kunden över en natt. Många abonnerar på denna hushållsnära tjänst och får därmed rent och snyggt varje eller varannan vecka.

Matkassen behövde inte ens någon statlig rabatt för att ta svensken med storm. Istället för att åka och handla veckans mat kommer ett företag ut med allt från ingredienser till recept på måndagen. Enkelt, nyttigt och smidigt.

Men det är inte bara tjänster som underlättar i vardagen. Bland de smarta produkterna som säljs finns det en hel del köksredskap men man ska inte heller glömma bergvärme och luftvärmepump. De som har eluppvärmt hus vet att kostnaden kan bli mycket hög de vintermånader som är kalla. Bara den vetskapen skapar en stress hos vissa. Andra väljer att elda med ved för att få ner kostnaden men då får man istället betala med tid. Att hitta alternativa trygga värmevarianter är därför en av de mest uppskattade investeringarna på ”smarta produkter” som många anses sig gjort.

Posted in Blogg, Hemmet | Kommentarer inaktiverade för Bekvämt i hemmet